четвъртък, 20 януари 2011 г.

Стийв Кейл » Манифест на играта

Днес ми изпратиха едно клипче, което бих искал да споделя с вас.

Става въпрос за.. "Манифест на играта". Според Стийв Кайл, прогреса и майндсета водещ към иновации и висока мотивация се крие в играта - колкото повече играем, толкова повече се развиваме.

Презентацията звучи доста смислено като се замисли човек..

Изгледайте видеото и ще се радвам на Вашите коментари :)

Ако не сте на "Ти" с Английския език, може да си пуснете клипа директно от vbox7.com - незнайно защо, субтитрите им не работят когато клипчето е качено на моя сайт.

1 коментар:

  1. Съвременните американци обичат да пишат така и да подчиняват всичко на прагматизма. Те обожават "наръчниците за живота"!,които по своята същност не удовлетворяват интелектуални потребности, и са четива, предназначени за масовия човек.
    А по повод съдържанието на презентацията... Авторът по един не особено сполучлив начин разгръща идеята за играта (идея позната и особено дискутирана през последните два века в различни направления и облсати). Играта, като интерактивен метод за придобиване на знания и трупане на емпиричен и жизнен опит в жизнения свят, като "учене в движение", като обединяващ и социален фактор, има своята неоспорима ценност, но авторът никъде не експлицира достатъчно ясно нещо много важно - играта е следване на правила и конвенционална договореност между участниците. Примерите са лошо поднесени, което ги прави сравнително нерелевантни.
    Без съмнение мога да се съглася, че мотивацията е ключът към личното усъвършенстване и че последното би трябвало да е цел на всеки човек, и че играта – като образ, действие и въздействие, социален феномен и пр. е нещо жизнено важно, но презентацията не представя така заложената идея достатъчно убедително и аргументирано.
    Заключение:
    Приемам и оценявам високо идеята за играта въз основа на натрупани знания и опит, а не въз основа на гледаната презентация! :)

    ОтговорИзтриване