Всичко за мен

Здравейте!

Надявам се си прекарвате добре времето, четейки за нещата от живота които са ме развълнували достатъчно, че да ги публикувам в Интернет.

След като сте отворили тази секция, предполагам се интересувате от нещата покрай мен - 'що за птица съм, с какво се занимавам, хобита - имам ли, нямам ли, каква музика обичам, тренирам ли нещо и т.н.

Ще се опитам да задоволя любопитството Ви :)

Казвам се Никола Кръстев Петкански.

Родом съм от Пловдив, но в последните няколко години живея в София.

Хоби
От известно време тренирам латино танци в школата на Атанас Андреев и Ваня Крачунова - Salsa Diva. Обичам да карам колело/велосипед/бегач - както там му казвате във Вашият край. Играя белот, карибски покер, тексас холд-ем покер и малко шах.

Wishlist
Все още не съм си написал, но ако толкова Ви интересува - пишете ми и ще измислим нещо xD

Какво правя.. 
Занимавал съм се с най-различни неща, но в последните години се специализирах предимно в Интернет и технологиите покрай него, като наблягам най-вече на програмиране, системно програмиране*, уеб разработки, както и инсталация и поддръжка на сървърни системи.

Интересувам се от..
Интересувам се от нови технологии, предимно в сферата с която се занимавам, но защо не и нещо различно. Последното нещо което ме грабна, беше революционният подход на Google относно това какво трябва да представлява един модерен телефон (смартфон). Може би се досещате, че имам в предвид операционната система за мобилни телефони (скоро и нетбуци) - Android. От едно известно време се каня да започна да пиша на Java, не само заради това, че приложенията под Android се пишат на нея - основната ми мотивация е, че ми омръзна да гледам, трасирам, дебъгвам, насирам програмен код. По-запознатите знаят какво имам в предвид - друго си е строго типизиран език за програмиране. Такива гадости съм виждал написани на PHP, че не можете да си ги представите :)

Работя като..
Към настоящият момент си изкарвам хляба като "Програмист; Аналитик" в ICDSoft.
Някои от предходните ми работни позиции са:


Тестове и сертификати
oDesk Certified Windows XP Expert

oDesk Certified Antispam and Antivirus Administrator

oDesk Certified PHP5 Developer

Мои профили в интернет:

stackoverflow:

linkedin:

github:

Легенда:
* - Няма се в предвид "системно" като "редовно", по-скоро е употребено в смисъл на изграждане на софтуерни решения за компютърни системи.