събота, 22 януари 2011 г.

Затвориха Arena и Zamunda, отново

Снощи нашите родолюбци и лице на закона откъм ИТ частта му, били "ударили" пиратството в лицето на торент тракерите Zamunda и Arena.

При лична проверка, наистина Zamunda беше долу, а в Arena на главната страница имаше анонс, че поради технически проблеми на Zamunda, в Arena има необичайно голям трафик и бла-бла-бла.

Минути по-късно опитах отново да отворя Zamunda и всичко беше наред - главната страница си се зареди като хората, темата си ми е тази която съм си сложил и коефициента си ми е наред - от което следва, че може би няма загуба на данни.

Надявам се всичко да е окей и идиотите от ГДБОП да не са им причинили много главоболия.

Впрочем, не мога да си обясня чий интереси се следват.. След като няма легална алтернатива на тези торент тракери, защо се опитват да ги спрат!?! Нека предложат алтернатива, било то и платена, която да се наложи на пазара, без силови методи, и всичко ще е наред.

Изводът е кратък и ироничен - ако по принцип държавата трябва да служи на хората, то в България "хората" означава определена група хора с интереси в определени области. Не мога да си обясня, как се опитват да затрият дадена услуга, която милиони хора по цял свят ползват. Още повече, че не предлагат алтернатива, било то и платена.

Idiots outside!

Няма коментари:

Публикуване на коментар