петък, 21 януари 2011 г.

petkanski.com

В началото като си купих домейна, просто се кефих, че ми е с фамилията - можех да си направя име.фамилия.com и това беше яко!

След известен период ми дойде на ум, че цялата фамилия сме се разпокъсали - едните на едната страна, другите на другата страна. По онова време се познавах добре само с единия от братовчедите си - Димитър Глухарски, с който сме братовчеди по линия на майка ми - тя и баща му са брат и сестра. Та си мислех, колко ли ще е яко да се съберем с другите братовчеди, от време на време да си излизаме, да ходим на кино, насам-натам..

И постепенно поради липсва на време и други фактори тази идея изчезна от главата ми.

Сайта/блога беше недостъпен в рамките на една година и малко, поради хардуерни несъзместимости, които реално могат да се отстранят за под 30 минути - нова дънна платка, монтаж, донастройка на линукс ядрото, воала! Така и не го оправих..

Сега, няколко години след като ми дойде оригиналната идея и година след като сайта беше долу, съм се амбицирал да се опитам да намеря контакт с евентуални мои роднини - мисля че каузата си заслужава.

Наскоро, например, открих че има и втори Никола Петкански (т.е трети, ако броим и дядо ми). Тъпото в цялата история е, че нито той знае за съществуването ми, нито аз за неговото (преди да го видя във Фейсбук де).

Скоро, преди седмица и нещо, при баща ми се появи клиент, който носеше първото и последното име на брат ми.. И него не го познаваме..

Стига толкова! Време е да се съберем и да се запознаем!

Направих една статична страница - "Фамилия".
В нея ще се опитам да организирам някакво родословно дърво и друго каквото мога да изнамеря.

Оптимист съм. Дано се получи нещо!

Докато сме на темата - някой от вас, моите редовни и нередовни читатели, може ли да ми препоръча софтуер за изготвяне на родословно дърво? Разгледах няколко решения из интернет, но нещо не ми допадат, а ако се хвана да го правя на Photoshop/GIMP ще е голям overhead.

Ще очаквам Вашите предложения и коментари :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар